Logo for de praktiserende akupunktørerAkupunktur

Akupunktur er en gammel kinesisk helbredelses- og bedøvelsesmetode, hvor man benytter nåleindstik i akupunkturpunkter på kroppen. I sin oprindelige form er metoden sikkert mellem 4000 og 5000 år gammel. Ordet akupunktur kommer af latin: akus = nål og punctura = stik. Punkterne er via interne forbindelser (meridianer) forbundet til organerne. Ved nålestik påvirker man livsenergien, som kineserne kalder Qi, for på denne måde at genoprette ubalancer i meridianernes energistrømme. For årsagen til, at mennesker bliver syge, er, at der er ubalance i disse energistrømme.

I nyere tid skyldes populariseringen af akupunkturen den kinesiske leder Mao Zedong, som i 1949 ønskede at gøre en effektiv indsats for den kinesiske folkesundhed, og forlangte de gamle traditionelle behandlingsformer genoptaget.

Den almene opfattelse af akupunktur er, at behandling udelukkende udføres ved hjælp af nåle, der indstikkes i bestemte punkter på kroppen. Punkterne kan dog også behandles med godt resultat på følgende måder:

1. Akupressur (fingertryk og massage på punkterne).
2. Moxabehandling (varmepåvirkning af punkterne).
3. Kopsætning (vacuumpåvirkning af punkterne).
4. El-stimulering (elektrisk påvirkning af punkterne).
5. Laserbehandling (laserstrålebelysning på punkterne).

Nålemetoden er alligevel den mest benyttede, da denne erfaringsmæssigt er bedst virkende, og den er hurtig at udføre.

Akupunktur er velegnet til:
Alle former for smerte, gigtsygdomme i led og muskler, hovedpine, migræne, ryg- og ansigtssmerte, frossen skulder, tennisalbue, menstruationsproblemer, mavelidelser, bihulebetændelse, højt blodtryk, eksem, kredsløbsproblemer, lidelser i sanseorganer, immunsygdomme, hormonelle forstyrrelser o.m.a.

Kilder:

           Per Lauborg:    Akupunkturbogen 1 + 2
Lademanns Lægeleksikon.

Kontakt:

Gudrun Linneberg
Ekkodalen 3
8600 Silkeborg

Telefontid mandag - fredag: 8.00 - 9.00
Tlf.: 86 83 72 88
Fax:  86 83 66 44