Billede af svampen Candida AlbicansSvampeinfektion
(Candida albicans)

Er svampeinfektion dit problem ?

Der er mange svampearter. Vi har alle svampe i os lige fra babyalderen, og gærsvampem Candida Albicans er den mest almindelige. Vi har alle svampe, bakterier og virus uden på og inde i kroppen, og det er helt normalt. Det går godt, så længe den rette balance er til stede. Men vi bliver syge, hvis svampen udvikler sig uhæmmet og breder sig for meget i vores organisme.

Det er miljøet og livsbetingelserne, der afgør, om og hvordan svampen får lov til at brede sig. Gennem de sidste årtier er problemet blevet større på grund af ændret levevis, og mange mennesker slås uden at vide det med denne mikrosvamp. Får vi mistanke om, at svamp er årsag til vore problemer, bør den bekæmpes straks, da svampe forgifter. Hvis der er svampeangreb i træværket i et hus, ved vi godt, at skaden skal udbedres hurtigst muligt, for ellers breder den sig og ødelægger.

Ude i naturen trives svampe godt, hvor der er varmt, mørkt, surt og fugtigt. Svampeangrebet starter der, hvor det enkelte menneske er genetisk svagest, altså der hvor cellerne ikke er modstandsdygtige nok over for disse mikroorganismer. Den gamle naturlæge A.O.Hansen mente, kræft er en slags svampesygdom. Kræft har en svampelignende struktur, og han mente, at den forekommer, fordi kroppen har fået et surt og usundt miljø.

Hvad er årsagen til, at den breder sig for meget?

Et for stort forbrug af antibiotika. Antibiotika er på sin plads ved alvorlige lidelser. Den slår de sygdomsfremkaldende bakterier ihjel - og det er godt. Men - der er et stort "men", for den slår også de gode bakterier ihjel i vores tarmflora - og disse bakterier er så vigtige i forbindelse med et godt immumsystem. Forkert kost med for meget sukker, slik, kager, raffinerede fødevarer, fint hvidt brød - alt det som svampen elsker - og som giver et surt og usundt miljø i kroppen. P-piller og hormoner. Stress. Mangel på mavesyre. Svækket immumforsvar. Misbrug af alkohol og medicin.

Symptomer på svampeinfektion kan være mange:

         Trøske          Tæt eller løbende næse
Belægning på tungen Hud/neglesvamp
Paradentose Ondt i leddene
Halsbrand Muskelsmerter
Dårlig fordøjelse Øreinfektioner
Oppustet mave Øjenirritation
Diarré/forstoppelse Stor træthed
Irritation i tarmene Depression
Skedekatar Hovedpine
Kløe i skede/endetarm Svimmelhed
" Sterile" blærebetændelser Søvnproblemer
Hyppig vandladningstrang Irritation
Nedsat seksualdrift Uvirkelighedsfornemmelse
Impotens og frigiditet En følelse af at være "fuld"
Barnløsehed Koncentrationsbesvær
Allergi Lavt blodsukker
Acne Trang til sødt, brød eller alkohol
Psoriasis Vægtproblemer
Astma

- og mange andre symptomer.

Hvad kan man gøre ved det?

Mange vil gerne vide, om det er svamp, som er årsag til deres problem. Det kan der gives svar på ved hjælp af en urinprøve (morgenurin), som undersøges i mørkefeltmikroskop.

Jeg udfører den slags undersøgelse, og man kan sende en urinprøve i et glas, som er købt på apoteket. Det skal være morgenurin (d.v.s. den urin, der er opsamlet i blæren i løbet af natten).

Behandling af svampeinfektion består derefter i kostændring, udrensning ved hjælp af zoneterapi, styrkelse af imumsystemet med vitaminer og mineraler, bekæmpelse af svampen med naturmedicin og genopbygning af tarmfloraen.

Jeg har stor erfaring og gode resultater med mit arbejde med svampeinfektion, og jeg giver gerne telefonkonsultation.

Kilder:

         Eva Lydeking:    Har du svamp?
Ellen Møller: Svampeproblemer
Anne Grethe Horneman Thielcke: Sundhedens Alfa og Omega

Kontakt:

Gudrun Linneberg
Ekkodalen 3
8600 Silkeborg

Telefontid mandag - fredag: 8.00 - 9.00
Tlf.: 86 83 72 88
Fax:  86 83 66 44